Diesel Xmile zorgt voor lager brandstofverbruik en lagere CO2 uitstoot.

• Wij rijden op Diesel Xmile!

Volg Verstraaten online

LinkedIn

Geschiedenis

In 1949 werd de basis gelegd voor de Verstraaten Groep. Piet Verstraaten startte met vrachtvervoer en had daarnaast één personenauto ten behoeve van taxivervoer in Zuid-Nederland. Begin jaren 60 was Verstraaten met circa 5 voertuigen actief in met name ziekenvervoer, leerlingenvervoer en personeelsvervoer SW. Het bedrijf groeide door tot 8 voertuigen in de jaren 80.

In 1988 heeft de huidige generatie Verstraaten het familiebedrijf overgenomen met als doel het bedrijf een meer landelijke speler te laten worden gericht op het zakelijk vervoer. Hiertoe werden enkele lokale taxibedrijven opgekocht om de organisatie te vormen die nodig was om als volwaardig speler in de markt actief te kunnen zijn. Eind jaren 90 had Verstraaten ongeveer 60 voertuigen en 100 personeelsleden. In die tijd werd ook gestart met het bezorgen van pakketten (Express activiteiten).

In de loop van de jaren heeft men steeds meer de rol van regisseur genomen, zowel binnen pakket- als personenvervoer. De kracht ligt met name in het aansturen van opdrachten uiteraard gecombineerd met een hoge kwaliteit in de uiteindelijke uitvoering hiervan. Ongeveer 70% van de ritten wordt nu uitbesteed.
Begin deze eeuw heeft Verstraaten zich binnen het personenvervoer met name gericht op het landelijk zakelijk vervoer. De rol van regisseur is hierbij van cruciaal belang, maar zeker ook om de juiste partners aan je te binden die het vervoer verrichten. Verstraaten Personenvervoer is uitgegroeid naar een bedrijf van circa 80 voertuigen en 180 werknemers. In 2014 is Verstraaten Personenvervoer verkocht aan de Munckhof Groep en onder die vleugels heeft het een mooie basis voor een verdere toekomst gevonden. Per 1 mei zijn de activiteiten van Postvak50 BV overgenomen door Business Post Limburg.

Vandaag de dag bestaat de Verstraaten Groep uit 2 Business Units:

Funeral Assist Zuidoost Nederland: opgericht in 2022 is een uitvaartbedrijf dat zich richt op het transport van overledenen en het vervoer op de dag van de uitvaart. Daarnaast zorgen wij voor overbrenging en opbaring van overledenen. Inmiddels is dit bedrijf gegroeid naar circa 22000 bewegingen per jaar. Het transport vindt plaats met partners die met Verstraaten een landelijk dekkend netwerk vormen (Parumo).

Verstraaten Express: opgericht in 2005, vervoert pakketten en goederen in alle soorten en maten en geconditioneerd als het nodig is. De dienstverlening is gericht op snelle en flexibele levering en daar waar toegevoegde waarde geleverd kan worden. Het bedrijf telt 15 medewerkers in vaste dienst en werkt samen met ca. 30 charters. Het wagenpark bestaat uit circa 15 voertuigen variërend van moderne koeriers, geconditioneerde voertuigen tot bakwagens.

Volg Verstraaten online

LinkedIn